Over Cochinclub Nederland

Cochinclub Nederland  is een vereniging van liefhebbers die hobby hebben in het houden en/of fokken van de Cochin en de Cochinkriel. Het doel is om zowel de Cochin als de Cochinkriel Nationaal en internationaal op de kaart te zetten met het oog op het in stand houden en het verbeteren van deze rassen.

Gezelligheid en het delen van kennis staat binnen de Cochinclub voorop. Dit is waarom zij verschillende activiteiten per jaar organiseert voor haar leden. Een van deze evenementen is de jaarlijkse Cochindag welke jaarlijks wordt gehouden in Tiel. Op deze dag komen Cochinliefhebbers vanuit heel Europa bij elkaar. Aan de hand van de door de aanwezige leden meegebrachte dieren kan er naar hartelust worden gediscussieerd over het exterieur van de Cochin & Cochinkriel en het houden van de dieren.

Twee keer per jaar brengt de Cochinclub exclusief voor haar leden het clubblad Cochinnieuws uit. In dit boekje (digitaal/ per post) staat informatie over het Cochinras en over activiteiten rondom de Cochinclub zowel nationaal als internationaal. Aanvullend wordt twee keer per jaar een digitale nieuwsbrief verzonden.

Leuk om te weten is wanneer u ook Cochins of Cochinkrielen fokt of houdt is dat u ook lid kan worden van onze vereniging. U kunt dan ook deelnemen aan verschillende activiteiten en u komt in contact met verschillende andere liefhebbers van de Cochin en de Cochinkriel. Wilt u meer hierover weten? Kijk dan eens op onze Lidmaatschap-pagina.